Hoe Vraag Je Een Woningtype Op?

Klik voor Wonen is een initiatief dat het mogelijk maakt voor woningzoekenden in West-Brabant om met één inschrijving te reageren op diverse soorten woonruimtes zoals huurwoningen, parkeerplaatsen, en garages. Dit platform biedt een samenwerkingsverband van acht verhuurders en faciliteert een breed scala aan diensten, van inschrijving tot het daadwerkelijk vinden van een woning. In dit artikel verkennen we hoe je een woningtype kunt opvragen via Klik voor Wonen, met een focus op de belangrijkste aspecten van het platform.

Belangrijke Inzichten

 • Klik voor Wonen is een samenwerkingsverband van acht verhuurders in West-Brabant, waardoor een breed aanbod aan woningen beschikbaar is.
 • Met één inschrijving kunnen woningzoekenden reageren op huurwoningen, parkeerplaatsen, en garages.
 • Het platform ondersteunt woningzoekenden met een inschrijvingsproces, accountbeheer, en hulp bij inlogproblemen.
 • Gebruikers kunnen specifieke zoekfuncties gebruiken om te zoeken naar bijzondere woonvormen, nieuwbouwprojecten, en passend toegewezen woningen.
 • Voor ondersteuning en veelgestelde vragen biedt Klik voor Wonen een uitgebreide sectie met antwoorden en de mogelijkheid om contact op te nemen.

Overzicht van Klik voor Wonen

Overzicht van Klik voor Wonen

Organisatie en samenwerkingsverband

Klik voor Wonen is een uniek samenwerkingsverband in de regio West-Brabant, bestaande uit 8 verhuurders. Deze samenwerking maakt het mogelijk om een breed scala aan woningen aan te bieden aan woningzoekenden. Het doel is om het vinden van een passende woning te vereenvoudigen en de toegang tot betaalbare huisvesting te verbeteren.

Klik voor Wonen streeft ernaar om de zoektocht naar een woning zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

De deelnemende verhuurders variëren in grootte en aanbod, wat zorgt voor een diversiteit aan woningtypes en locaties binnen de regio. Dit biedt woningzoekenden de unieke kans om een woning te vinden die perfect aansluit bij hun wensen en behoeften. Het samenwerkingsverband zet zich in voor transparantie en toegankelijkheid in het woningzoekproces.

Deelnemende verhuurders

Klik voor Wonen werkt samen met een diversiteit aan verhuurders in de regio West-Brabant. Deze samenwerking zorgt ervoor dat woningzoekenden toegang hebben tot een breed scala aan huurwoningen, variërend van starterswoningen tot seniorenwoningen, zowel bestaand als nieuwbouw.

De volgende verhuurders zijn aangesloten bij stichting Klik voor Wonen:

 • Alwel
 • Avoord
 • Laurentius
 • Mooiland
 • Thuisvester
 • WonenBreburg
 • Woonkwartier
 • Woonvizier

Deze samenwerking vergroot de kans op het vinden van een passende woning voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe thuis in West-Brabant. Met één inschrijving kunnen woningzoekenden reageren op het aanbod van al deze verhuurders.

Contactinformatie

Voor al uw vragen en opmerkingen over het aanbod van Klik voor Wonen, inschrijvingsproces, of andere gerelateerde zaken, kunt u contact opnemen via het contactformulier op onze website. Wij streven ernaar om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Onze klantenservice is ook telefonisch bereikbaar voor directe ondersteuning. Hieronder vindt u de contactgegevens:

 • Telefoonnummer: 0800-5555555
 • Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur

Zorg ervoor dat u uw inschrijfnummer bij de hand heeft wanneer u contact met ons opneemt. Dit versnelt het proces aanzienlijk.

Voor technische problemen met inloggen of accountbeheer, verwijzen wij u naar de sectie ‘Problemen met inloggen oplossen’. Hier vindt u stapsgewijze instructies en veelgestelde vragen die u verder kunnen helpen.

Het Aanbod van Klik voor Wonen

Het Aanbod van Klik voor Wonen

Huurwoningen

Bij Klik voor Wonen vindt u een divers aanbod van huurwoningen die aansluiten bij verschillende woonwensen en budgetten. Van appartementen in het stadscentrum tot ruime eengezinswoningen in rustige wijken, er is voor ieder wat wils. Het aanbod varieert regelmatig, dus het loont om de website frequent te bezoeken.

Ons platform maakt het eenvoudig om te filteren op locatie, prijs, grootte en andere voorkeuren, zodat u snel uw ideale woning vindt.

Daarnaast biedt Klik voor Wonen ook de mogelijkheid voor woningruil. Dit kan een interessante optie zijn als u op zoek bent naar een woning die beter past bij uw huidige levensfase of woonwensen.

Parkeren en berging

Bij Klik voor Wonen begrijpen we dat naast de zoektocht naar een geschikte woning, de behoefte aan een parkeerplaats of berging net zo belangrijk kan zijn. Daarom bieden we een divers aanbod van parkeerplaatsen en bergingen aan, geschikt voor verschillende behoeften en budgetten.

Het vinden van de juiste parkeerplaats of berging is eenvoudig gemaakt door onze gebruiksvriendelijke website. Hier kunt u filteren op locatie, grootte en prijs om zo het aanbod te vinden dat het beste bij uw wensen past.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de veiligheid en toegankelijkheid van onze parkeerplaatsen en bergingen.

Voor meer gedetailleerde informatie over beschikbaarheid en prijzen, raden we aan direct contact op te nemen met de betreffende verhuurder. Dit kan via de contactinformatie die beschikbaar is op onze website.

Woningruil

Woningruil biedt een unieke kans voor huurders die op zoek zijn naar een nieuwe woning, maar niet willen wachten op de traditionele manier van toewijzen. Door woningruil kunnen twee of meer partijen direct van woning wisselen, mits ze aan de voorwaarden voldoen. Dit proces is vooral aantrekkelijk voor diegenen die snel willen verhuizen of specifieke woonwensen hebben.

Belangrijk is dat alle partijen akkoord gaan met de ruil en dat de woningen passend zijn voor de nieuwe bewoners.

Om deel te nemen aan woningruil, volg deze stappen:

 1. Schrijf je in bij Klik voor Wonen.
 2. Zoek naar potentiële ruilpartners.
 3. Controleer of de woningen aan jullie wensen voldoen.
 4. Dien een verzoek in voor woningruil.
 5. Wacht op goedkeuring van de betrokken verhuurders.

Deze methode biedt een flexibele oplossing voor woningzoekenden en kan een snellere manier zijn om aan een nieuwe woning te komen. Het is echter essentieel om alle voorwaarden en regels die gelden voor woningruil goed te begrijpen en na te leven.

Inschrijvingsproces en Inloggen

Inschrijvingsproces en Inloggen

Hoe in te schrijven als woningzoekende

Om in te schrijven als woningzoekende bij een woningcorporatie zoals SVNK of Klik voor Wonen, moet u aan enkele basisvoorwaarden voldoen. De eerste stap is het controleren of u voldoet aan de leeftijds- en verblijfsvereisten. U moet 18 jaar of ouder zijn en in Nederland mogen wonen.

Vervolgens kunt u zich online inschrijven via de website van de desbetreffende woningcorporatie. Het proces omvat het invullen van persoonlijke gegevens, het kiezen van een gebruikersnaam en wachtwoord, en het mogelijk uploaden van ondersteunende documenten.

Zorg ervoor dat u alle gevraagde informatie nauwkeurig invult om vertragingen in uw inschrijvingsproces te voorkomen.

Hieronder vindt u een eenvoudige lijst met stappen voor het inschrijvingsproces:

 1. Bezoek de website van de woningcorporatie.
 2. Voldoe aan de leeftijds- en verblijfsvereisten.
 3. Vul het online inschrijfformulier in.
 4. Upload de vereiste ondersteunende documenten.
 5. Bevestig uw inschrijving en wacht op goedkeuring.

Na goedkeuring van uw inschrijving kunt u reageren op woningadvertenties en deelnemen aan het toewijzingsproces voor beschikbare woningen.

Inloggen en accountbeheer

Het beheren van uw account en het inloggen op het platform is een essentiële stap om toegang te krijgen tot ons woningaanbod. Eenmaal ingelogd, kunt u uw persoonlijke gegevens bijwerken, uw inschrijving beheren en reageren op woningadvertenties.

Om te beginnen met het gebruik van ons platform, moet u ingeschreven staan. Volg de instructies uit onze e-mail voor de eerste keer inloggen. Uw oude inschrijfnummer dient als gebruikersnaam.

Indien u problemen ondervindt met inloggen, kunt u een nieuw wachtwoord instellen via de optie "Wachtwoord vergeten". Vul daarbij het e-mailadres in dat als correspondentieadres bij ons bekend is. We sturen u vervolgens een e-mail met een link om uw wachtwoord aan te passen. Mocht u er niet uitkomen, neem dan contact op via het Contactformulier.

Hieronder vindt u een overzicht van de stappen voor het inloggen en beheren van uw account:

 1. Inschrijven als woningzoekende.
 2. Volg de instructies uit onze e-mail voor de eerste keer inloggen.
 3. Gebruik uw oude inschrijfnummer als gebruikersnaam.
 4. Stel een nieuw wachtwoord in via "Wachtwoord vergeten" indien nodig.
 5. Update uw persoonlijke gegevens en beheer uw inschrijving.

Problemen met inloggen oplossen

Ervaar je problemen met inloggen op ons platform? Volg deze stappen om snel weer toegang te krijgen tot je account. Eerst en vooral, probeer je wachtwoord te resetten via de optie "Wachtwoord vergeten". Vul hierbij het e-mailadres in dat je als correspondentieadres hebt opgegeven. Je ontvangt dan een e-mail met een link om je wachtwoord te wijzigen.

Mocht dit niet werken, controleer dan of je de juiste gebruikersnaam gebruikt. Dit is vaak je inschrijfnummer of het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat. Als je voor de eerste keer inlogt, volg dan de instructies uit de welkomstmail.

Let op: Als je nog geen account hebt, is het noodzakelijk om je eerst in te schrijven voordat je kunt reageren op woningadvertenties.

Blijven de problemen aanhouden? Neem dan contact op via ons contactformulier. Ons team staat klaar om je verder te helpen en ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer toegang hebt tot je account.

Zoeken naar een Woning

Zoeken naar een Woning

Zoekfuncties gebruiken

Bij het zoeken naar een woning via Klik voor Wonen, is het belangrijk om effectief gebruik te maken van de beschikbare zoekfuncties. Deze functies stellen u in staat om woningen te filteren op basis van uw specifieke voorkeuren, zoals locatie, prijs, grootte en type woning.

Door het instellen van nauwkeurige zoekcriteria kunt u het aanbod beter afstemmen op uw wensen en behoeften.

Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest gebruikte zoekfilters:

 • Locatie
 • Prijsklasse
 • Aantal slaapkamers
 • Type woning (bijvoorbeeld appartement, eengezinswoning)

Het is ook mogelijk om te zoeken naar bijzondere woonvormen en nieuwbouwprojecten, wat uw kansen op het vinden van uw ideale woning kan vergroten. Onthoud dat een goede voorbereiding en het gebruik van de juiste zoekfilters essentieel zijn voor een succesvolle zoektocht.

Bijzondere woonvormen en nieuwbouwprojecten

Bij Klik voor Wonen vindt u een divers aanbod van woningen, waaronder bijzondere woonvormen en nieuwbouwprojecten. Deze categorieën bieden unieke kansen voor woningzoekenden die op zoek zijn naar iets anders dan een standaard huurwoning.

Het vinden van de juiste woning vereist aandacht en geduld. Vooral bij nieuwbouwprojecten is het belangrijk om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. Inschrijven op de nieuwsbrief van Klik voor Wonen kan een effectieve manier zijn om op de hoogte te blijven van de laatste projecten.

 • Bijzondere woonvormen omvatten onder andere coöperatieve woonvormen, seniorenwoningen en studentenhuisvesting.
 • Nieuwbouwprojecten bieden vaak de kans om in een volledig nieuwe omgeving te starten, met moderne faciliteiten en energiezuinige woningen.

Zorg ervoor dat u uw voorkeuren duidelijk aangeeft bij uw inschrijving, zodat u passende aanbiedingen ontvangt.

Passend toewijzen

Bij het zoeken naar een geschikte woning via Klik voor Wonen, is het belangrijk om rekening te houden met het principe van passend toewijzen. Dit houdt in dat woningzoekenden alleen kunnen reageren op woningen die passen bij hun inkomen en huishoudgrootte. Dit zorgt ervoor dat iedereen een eerlijke kans krijgt op een passende woning.

Passend toewijzen helpt bij het voorkomen van financiële problemen door te hoge woonlasten.

Om te bepalen of een woning bij je past, worden verschillende criteria gebruikt, zoals je jaarinkomen en de samenstelling van je huishouden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste criteria:

 • Jaarinkomen
 • Huishoudgrootte
 • Leeftijd
 • Specifieke woonwensen

Het is raadzaam om deze criteria goed door te nemen voordat je op woningen reageert. Zo vergroot je de kans op een woning die niet alleen mooi, maar ook betaalbaar en passend is.

Veelgestelde Vragen en Ondersteuning

Veelgestelde Vragen en Ondersteuning

Bekijk alle vragen en antwoorden

Op onze website vindt u een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen en antwoorden die u kunnen helpen bij het navigeren door het proces van woningzoekende. Deze sectie is ontworpen om u snel antwoorden te bieden op algemene vragen over inschrijving, inloggen, en het reageren op woningadvertenties.

Belangrijk: Zorg ervoor dat u deze sectie raadpleegt voordat u contact opneemt met onze klantenservice. Dit kan u tijd besparen en mogelijk vindt u direct het antwoord op uw vraag.

 • Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?
 • Wat moet ik doen als ik problemen heb met inloggen?
 • Hoe reageer ik op een woningadvertentie?

Onthoud dat het bijwerken van uw persoonlijke gegevens essentieel is voor een soepele communicatie en een succesvolle woningtoewijzing.

Mocht u na het doornemen van de veelgestelde vragen nog steeds hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Hulp bij specifieke vragen

Wanneer u tegen specifieke vragen of problemen aanloopt tijdens uw zoektocht naar een woning, biedt Klik voor Wonen uitgebreide ondersteuning. Onze klantenservice staat klaar om u te helpen met elke vraag, hoe complex ook.

Voor directe hulp bij het gebruik van onze website, inclusief de Interactive Reference API voor het zoeken naar referentie-eigenschappen op basis van postcode, huisnummer en criteria, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Deze API stelt u in staat om woninggegevens aan te passen en strikte zoekfilters toe te passen voor nauwkeurige resultaten.

Zorg ervoor dat u uw contactgegevens bij de hand heeft wanneer u contact opneemt voor ondersteuning.

Indien u hulp nodig heeft bij het navigeren door onze website of specifieke vragen heeft over woningaanbod, inschrijvingsproces, of inlogproblemen, raadpleeg dan onze FAQ sectie of neem direct contact op met onze klantenservice.

Contact opnemen voor ondersteuning

Wanneer u ondersteuning nodig heeft bij het zoeken naar een woning of vragen heeft over het inschrijvingsproces, staan wij klaar om u te helpen. Neem contact op met onze klantenservice voor persoonlijke ondersteuning. U kunt dit doen via het Contactformulier op onze website.

Zorg ervoor dat u duidelijk uw vraag of probleem beschrijft, zodat we u zo efficiënt mogelijk kunnen helpen.

Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende problemen waarvoor u ondersteuning kunt vragen:

 • Problemen met inloggen
 • Vragen over inschrijving
 • Informatie over woningaanbod
 • Hulp bij het gebruik van zoekfuncties

Voor dringende zaken kunt u ook telefonisch contact opnemen. Onze contactgegevens vindt u op de website onder de sectie ‘Contact’.

Conclusie

Het opvragen van een woningtype in de regio West-Brabant is gestroomlijnd dankzij platforms zoals Klik voor Wonen en Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland. Deze samenwerkingsverbanden tussen verschillende verhuurders bieden een uitgebreid aanbod van huurwoningen, parkeerplaatsen, garages en mogelijkheden voor woningruil. Met één inschrijving kunt u reageren op beschikbare objecten, variërend van starterswoningen tot seniorenwoningen, zowel bestaand als nieuwbouw. Het is belangrijk om uw inschrijfgegevens actueel te houden en regelmatig het aanbod te bekijken om de woning te vinden die aan uw wensen voldoet. Mocht u vragen hebben of tegen problemen aanlopen bij het inloggen, dan staan de FAQ-secties en klantenservice van de betreffende platforms klaar om u te ondersteunen.

Veelgestelde Vragen

Wat is Klik voor Wonen?

Klik voor Wonen is een samenwerkingsverband van 8 verhuurders in de regio West-Brabant, waarmee je met één inschrijving kunt reageren op woningen, parkeerplaatsen en garages in heel West-Brabant.

Welke verhuurders zijn aangesloten bij Klik voor Wonen?

De aangesloten verhuurders zijn Alwel, Avoord, Laurentius, Mooiland, Thuisvester, WonenBreburg, Woonkwartier en Woonvizier.

Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende bij Klik voor Wonen?

Je kunt je inschrijven als woningzoekende op de website van Klik voor Wonen. Dit is mogelijk als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland mag wonen.

Hoe log ik in op mijn Klik voor Wonen account?

Je kunt inloggen op je account via de website van Klik voor Wonen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze bent vergeten, zijn er opties om deze te herstellen.

Wat kan ik doen als ik problemen heb met inloggen?

Als je problemen hebt met inloggen, kun je op de website van Klik voor Wonen kijken bij ‘vraag en antwoord’ voor hulp. Er zijn ook opties om je gebruikersnaam of wachtwoord te herstellen.

Waar kan ik het aanbod van Klik voor Wonen bekijken?

Je kunt het aanbod van huurwoningen, parkeerplaatsen, bergingen en woningruil bekijken op de website van Klik voor Wonen.

Scroll to Top