Ontdek de kracht van verduurzaming met Altum AI’s Portfolioscan

In een wereld die zich steeds meer bewust wordt van de impact van klimaatverandering, is het verduurzamen van woningen belangrijker dan ooit. Het gaat niet alleen om de bescherming van het milieu, maar ook om de voordelen voor de huiseigenaren, zoals kostenbesparingen en waardestijging van de woning​​. Met Altum AI’s portfolioscan voor verduurzaming kunnen bedrijven nu hun woningportfolio’s onderzoeken en de nodige stappen identificeren om hun woningen te verduurzamen.

Wat is Altum AI’s portfolioscan voor verduurzaming?

Altum AI’s portfolioscan voor verduurzaming is een innovatieve dienst waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in de verduurzamingsmaatregelen die nodig zijn om het energielabel van een woning te laten stijgen. De dienst biedt ook inzicht in de bijbehorende investeringen en het rendement voor de eigenaar van de woning. Op deze manier kunnen bedrijven hun klanten en prospects beter informeren en overtuigen over de voordelen van verduurzaming​.

De dienst biedt ook de mogelijkheid om een maximaal budget op te geven, het gewenste energielabel te kiezen, te zoeken op basis van criteria zoals de laagste investeringskosten of het beste rendement en nog veel meer. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om de dienst af te stemmen op hun specifieke behoeften en voorkeuren​.

Welke informatie krijgt u?

Met Altum AI’s portfolioscan voor verduurzaming ontvangt u waardevolle informatie zoals een nauwkeurige inschatting van het huidige en toekomstige energielabel, de totale investeringskosten en de kosten per maatregel om het gewenste doel te bereiken. Bovendien krijgt u inzicht in de CO2-uitstoot en de reductie na uitvoering van de maatregel, en de marktwaarde van de woning na verduurzaming1​.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) zijn banken vanaf 1 januari 2022 verplicht te rapporteren over de CO2-footprint. De CO2-uitstoot van de hypotheekportefeuille valt onder deze verplichting. Daarnaast is ruim een kwart, ongeveer €1400 miljard, van de totale activa van Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen geïnvesteerd in vastgoed.

Een betere kwaliteit van de hypotheekportefeuille, bijvoorbeeld door verduurzaming, kan resulteren in een hogere ESG-score, een kleinere afstand tot de duurzaamheidsdoelstellingen van de bank, een lager betalingsrisico omdat de vaste lasten van de klant lager zijn.

Hoe werkt het?

Altum AI’s portfolioscan voor verduurzaming biedt twee diensten die hypotheekverstrekkers helpen beter te scoren op de ESG-rapportage.

Ten eerste maakt het de huidige geschatte NTA 8800 energielabel van een woning zichtbaar. Dit maakt het mogelijk om woningen te identificeren waarvan verwacht wordt dat ze een beter label hebben dan het geregistreerde label. Vervolgens kan de woningeigenaar worden benaderd om een nieuw label op te stellen, wat zal worden weerspiegeld in de rapportage.

Ten tweede biedt de portfolioscan voor verduurzaming een analyse van woningen op basis van verduurzamingsdimensies. Zo krijgt u inzicht in voorgestelde maatregelen, besparingen en toename van de marktwaarde op basis van de labelsprong. Daarnaast kunt u de resultaten gebruiken voor segmentatie bij het benaderen van woningeigenaren.

De toekomst van Duurzaam Wonen

Het is duidelijk dat verduurzaming van het woningportfolio niet alleen belangrijk is voor het milieu, maar ook voor de huiseigenaren en bedrijven die betrokken zijn bij het vastgoedbeheer. Het biedt mogelijkheden voor kostenbesparingen, waardestijging van de woning en betere naleving van de regelgeving.

Verduurzaming is de toekomst van wonen, en met Altum AI’s portfolioscan voor verduurzaming kunt u vandaag nog aan de slag. Neem contact op met Altum AI om te ontdekken hoe zij u kunnen helpen dit proces inzichtelijk te maken en de stappen naar verduurzaming te identificeren.

In deze snel veranderende wereld is het tijd om te kiezen voor duurzaamheid. Het is tijd om te kiezen voor Altum AI.

Ga naar de Portfolioscan Verduurzaming.

Scroll to Top