Topicus en Altum.AI: Samenwerking voor Woningverduurzaming

Topicus heeft onlangs de AI-rekenmodellen van Altum AI geïntegreerd in de Connected Finance Application (CFA), wat een doorbraak betekent in het bepalen van optimale verduurzamingsopties voor Nederlandse woningen.

Uitdaging en oplossing

Voorheen worstelden Nederlandse huiseigenaren met het identificeren van effectieve verduurzamingsmaatregelen en het inschatten van de financiële gevolgen. Dankzij Altum AI’s API’s kunnen klanten nu:

  • In één oogopslag de meest geschikte verduurzamingsopties zien
  • Gedetailleerde inzichten krijgen in financiële impact (energiekosten en woningwaarde)
  • De potentiële CO2-uitstootreductie beoordelen

Deze informatie stelt hen in staat weloverwogen beslissingen te nemen die zowel financieel als ecologisch verantwoord zijn.

Geavanceerde technologie

Een bijzonder krachtig aspect van onze samenwerking is het gebruik van de NTA8800 rekenmethode. Door het combineren van openbare en niet-openbare data kunnen we uiterst nauwkeurige en gepersonaliseerde adviezen geven, wat het vertrouwen en de tevredenheid van onze klanten aanzienlijk heeft verhoogd.

Samenwerkingen met gemeenten

Deze technologische vooruitgang heeft voor Topicus de weg vrijgemaakt voor partnerships met diverse gemeenten. Lokale overheden kunnen nu hun inwoners voorzien van ongekende inzichten, wat de mogelijkheden voor verduurzaming op gemeentelijk niveau aanzienlijk verbetert.

Toekomstperspectief

De integratie van Altum AI’s API’s in de CFA-oplossing van Topicus heeft niet alleen onze dienstverlening naar een hoger niveau getild, maar draagt ook substantieel bij aan een duurzamere toekomst. “We zijn enthousiast over deze samenwerking en kijken uit naar de verdere positieve impact die we gezamenlijk kunnen realiseren.”


Jeroen Heijnen
Business Development Manager, Topicus
Eigenaar: You Are On Fintech Consultancy B.V.

Scroll to Top