API's - Altum AI

Verduurzamingrapport laten opstellen – de mogelijkheden en voordelen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp geworden in de wereld. Bedrijven moeten zich steeds meer bewust zijn van hun impact op het milieu en de samenleving. Een verduurzamingsrapport is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven om hun duurzaamheid te verbeteren. Het rapport bevat aanbevelingen voor verbeteringen op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en economie. Het gaat dieper in op de huidige praktijken van het bedrijf en identificeert mogelijkheden om deze te verbeteren. In dit artikel bespreken we de voordelen van het opstellen van een verduurzamingsrapport en wat Altum AI hierin voor bedrijven kan betekenen.

Wat is een verduurzamingsrapport?

Een verduurzamingsrapport is een rapport waarin staat beschreven hoe een bedrijf duurzamer kan worden. Het rapport bevat aanbevelingen voor verbeteringen op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en economie. Het rapport gaat dieper in op de huidige praktijken van het bedrijf en identificeert mogelijkheden om deze te verbeteren.

Waarom is een verduurzamingsrapport belangrijk?

Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van hun impact op het milieu en de samenleving. Het opstellen van een verduurzamingsrapport kan helpen om deze impact te verminderen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke redenen waarom het belangrijk is om een verduurzamingsrapport te laten opstellen.

Bevordering van duurzaamheid

Een verduurzamingsrapport helpt bedrijven om hun impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd hun economische en sociale prestaties te verbeteren. Het biedt aanbevelingen voor verbeteringen op het gebied van milieu, sociale verantwoordelijkheid en economie. Bedrijven die actief bezig zijn met duurzaamheid zijn vaak beter bekend bij het publiek en hebben een positiever imago.

Verbetering van het imago

Bedrijven die actief bezig zijn met duurzaamheid hebben vaak een beter imago bij het publiek. Een verduurzamingsrapport is een bewijs van de inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid. Door de implementatie van de aanbevelingen in het rapport kan het bedrijf laten zien dat het zich inzet voor duurzaamheid.

Verbetering van de prestaties

Een verduurzamingsrapport helpt bedrijven om hun prestaties te verbeteren door de identificatie van efficiëntere en meer duurzame praktijken. Het rapport biedt inzicht in de huidige situatie en mogelijkheden voor verbetering. Dit maakt het makkelijker om verantwoorde beslissingen te nemen over duurzaamheid.

Voordeel bij tenderprocedures

Steeds vaker wordt er bij tenderprocedures gekeken naar de duurzaamheidsprestaties van bedrijven. Een verduurzamingsrapport kan hierbij een belangrijke rol spelen en het bedrijf onderscheiden van concurrenten.

Het verduurzamingsrapport van Altum AI

Altum AI biedt bedrijven inzicht in verduurzamingsmaatregelen die nodig zijn om het energielabel van een woning te verhogen. Deze data geeft niet alleen informatie over de maatregelen zelf, maar ook over de bijbehorende investering, rendement en terugverdientijd voor de woningeigenaar. Bedrijven kunnen deze informatie gebruiken om klanten en prospects beter te informeren over de voordelen van verduurzamen en hen gemakkelijker te overtuigen van cross- en upsell-mogelijkheden.4

Een bijzonder aspect van de verduurzamingsdata van Altum AI is dat het de waardestijging van de woning kan berekenen voordat de maatregelen zijn doorgevoerd. Dit noemt Altum AI de Ecowaarde, een uniek concept in Nederland. Door de Ecowaarde te gebruiken, krijgen woningeigenaren en bedrijven inzicht in de potentiële waardestijging van een woning na verduurzaming. Dit maakt het nemen van de juiste verduurzamingsbeslissingen makkelijker en helpt bij het opstellen van een rendabele investeringsstrategie.

Welke waardevolle informatie krijg ik?

  • Een accurate inschatting van het huidige en toekomstige energielabel o.b.v. de NTA 8800
  • Totale investeringskosten en per maatregel om het gewenste doel te bereiken
  • Co2 uitstoot en reductie na uitvoering van de maatregel
  • Het huidige bekende energielabel, het type en de geldigheid
  • De gebruikte uitgangs- en invoerwaarden voor de berekening over de woning
  • De marktwaarde ná verduurzaming

Wat kan Altum AI voor jou betekenen?


Altum AI kan voor bedrijven een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Het opstellen van een verduurzamingsrapport geeft bedrijven inzicht in hoe ze hun impact op het milieu en de maatschappij kunnen verminderen. Met behulp van geavanceerde technologieën en data-analyse kan Altum AI een grondig rapport opstellen waarmee bedrijven hun prestaties op het gebied van duurzaamheid kunnen verbeteren.
Altum AI biedt bedrijven de mogelijkheid om op een data-driven manier hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Het rapport bevat inzichtelijke visualisaties van de huidige situatie en geeft concreet advies over hoe bedrijven hun duurzaamheid kunnen verbeteren. Hierdoor kunnen bedrijven gericht actie ondernemen om hun impact op het milieu en de maatschappij te verminderen.

Bovendien levert het opstellen van een verduurzamingsrapport ook nog eens concrete voordelen op voor het bedrijf zelf. Het verbeteren van de duurzaamheid leidt namelijk vaak ook tot kostenbesparingen en verbetering van de reputatie bij stakeholders. Altum AI is daarom de perfecte partner voor bedrijven die serieus bezig zijn met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Zij staan garant voor een deskundig en data-driven rapport, dat bedrijven op weg helpt naar een duurzamere toekomst.

Altum AI biedt bedrijven de mogelijkheid om een verduurzamingsrapport op te stellen. En het beste nieuws?

Het opvragen van verduurzamingsrapporten is gratis voor de eerste 50 rapporten! Bedrijven hoeven alleen maar een account aan te maken voor het Data Platform Mopsus

Hierdoor kunnen bedrijven de mogelijkheden van een verduurzamingsrapport bekijken en uitproberen zonder dat ze geld hoeven uit te geven. Het is een unieke kans om te zien wat een verduurzamingsrapport voor hen kan betekenen en hoe Altum AI hen kan helpen bij hun verduurzamingsdoelen. Dus waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog je gratis verduurzamingsrapporten aan bij Altum AI.

2 thoughts on “Verduurzamingrapport laten opstellen – de mogelijkheden en voordelen”

  1. Pingback: Stappenplan voor het Opstellen van een Verduurzaming Rapport - Altum AI

  2. Pingback: Genereer Je Eigen Verduurzamingadvies: Een Stap-voor-Stap Gids - Altum AI

Comments are closed.

Scroll to Top